Over mij

Welkom!

Wij onderhouden, herstellen alle fietsen en verkopen fietsen.

Wij kunnen elke panne aan uw fiets snel en vakkundig verhelpen. Alle merken, alle types, voor alle leeftijden, en van alle leeftijden. Ook de werking van elektrische fietsen heeft reeds geen geheimen meer voor ons - wij zijn erkend servicecenter voor Bosch e-bikes en Shimano Steps. En zonder panne kunnen wij uw fiets evenzeer onder handen nemen voor een professioneel onderhoud of om er meer efficiëntie en gebruiksgemak uit te halen.

Is uw trouwe tweewieler toch echt aan vervanging toe? Dan vindt u bij ons een ruime keuze. Dames- en herenfietsen, racefietsen, mountainbikes, kinderfietsjes, vouwfietsen, bakfietsen en alles daartussenin: u vindt het bij ons allemaal. Ook als u klaar bent voor een hybride fiets of een echte e-bike bent u bij ons aan het juiste adres. Bovendien bieden we een groot assortiment aan accessoires om uw fietsplezier nog te vergroten.


Hoe Jos het Fietsboerke werd...

Al van jongs af aan was Jos bezig met fietsen, zowel het werkwoord als het naamwoord. Als jongste telg van een groot gezin waarin elke kleine verplaatsing met de fiets gebeurde, kon hij bijna eerder fietsen dan lopen. Zijn vader sleutelde zelf aan de rijwielen, herstelde alle kleine mankementen en hield ze in perfecte staat. Met Jos als zijn ijverige assistent die het snel zelf leerde.

Een opleiding elektromechanica leidde tot een job bij een grote zuivelfabriek, maar in zijn vrije tijd bleef Jos bezig met fietsen. Zowel functioneel als recreatief kwam de fiets vaak van stal, en Jos voerde elke herstelling zelf uit. Nieuwsgierig naar de nieuwe technologieën en hoe die in elkaar zaten, ging Jos een opleiding fietstechnieken volgen.

Nadat de economische toestand hem professioneel een stok in de wielen stak, begon hij in 2013 met fietsherstellingen als zelfstandige in bijberoep. De zaken draaiden al snel erg vlot en bijberoep werd hoofdberoep. Met de voeten nu echt fiks op de pedalen opende Jos in 2015 een winkel waar hij naast de herstellingen ook nieuwe fietsen te koop aanbiedt.

Toch blijft Jos niet surplace. Via regelmatige bijscholingen volgt hij de voortschrijdende technologie nauwgezet op om zijn klanten de beste service te garanderen. Zo blijft Fietsboerke Jos stevig in het zadel.